Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumlusu-USTA ÖĞRETİCİ İLANI

Belirtilen kursların düzenlenebilmesi için usta öğretici ihitiyacı bulunmakta olup başvurular için https://e-yaygin.meb.gov.tr adresinden BAŞVURULAR- USTA ÖĞRETİCİ başvurusu adresinden yapılacaktır.

02.07.2021 472

BASVURU ALINACAK BRANŞLAR:

 

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ 

1. İş Sağlığı ve Güvenliği Modülü: Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge"ye göre atanan öğretmenlerden İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası'na sahip olanlar görev almalıdır.

2. Etkili İletişim Modülü: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık/Eğitim Programları ve Öğretim/Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler /Psikoloji/ Felsefe/ Sosyoloji bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır.

3. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Modülü: Sürücü Belgesi'ne sahip Eğitim Programları ve Öğretim, Ölçme ve Değerlendirme, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile Eğitim Yönetimi alanlarında yüksek lisans veya lisans mezunu eğiticiler görev almalıdır.

4. Trafik Kuralları Modülü: 1. Sürücü Belgesi'ne sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler, 2. Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifika'sına sahip, en az 3 yıl motorlu taşıt sürücüleri kurslarında görev almış olan, lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

5. Trafik Eğitimi ve Psikoloji Modülü: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık / Eğitim Programları ve Öğretimi/ Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliği /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/ Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler/Psikoloji/Felsefe/ Sosyoloji bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır. 6. Sınav Sorumlusu Araç Kullanım Modülü: En az yüksekokul mezunu olup en az 3 yıllık Sürücü Belgesi'ne sahip ve sürücü kurslarında en az 3 yıl direksiyon eğitimi vermiş usta öğreticiler görev almalıdır